ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι τα Human Trap escape rooms?
Τα Human Trap escape rooms είναι μια εταιρεία με βάση την Ελευσίνα η οποία παρέχει υπηρεσίες στον χώρο της εναλλακτικής ψυχαγωγίας και πιο συγκεκριμένα σε ένα αρκετά νέο τομέα για την χώρα μας,
τα βιωματικά δωμάτια απόδρασης (Escape Rooms).
Το κτίριο που στεγάζεται στην Ελευσίνα προσφέρει τρία μοναδικά δωμάτια απόδρασης το καθένα με το δικό του πρωτότυπο σενάριο και θεματολογία.

Τι είναι τα δωμάτια απόδρασης ή escape rooms και πως παίζονται?
Είναι θεματικά δωμάτια όπου ομάδες παικτών που αποτελούνται από 2-6 άτομα, βρίσκονται κλειδωμένες σε ένα δωμάτιο με διάφορα αντικείμενα, λίγα διακοσμητικά στοιχεία και αρκετούς γρίφους που θα πρέπει να λυθούν με μοναδικό σκοπό την απόδραση από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Έτσι με το που κλείσει η πόρτα και ο χρόνος ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, θα πρέπει ο χώρος να ψαχτεί εξονυχιστικά για στοιχεία, πληροφορίες, εργαλεία και κλειδιά τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν σωστά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η απόδραση από το δωμάτιο.

Ποια είναι η διάρκεια του παιχνιδιού?
Το παιχνίδι απόδρασης διαρκεί 60’ με 70’, ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε, όμως θα πρέπει να υπολογίζεται ακόμα το χρόνο που θα χρειαστεί για να δοθούν κάποιες οδηγίες ή διευκρινίσεις πριν την έναρξη του παιχνιδιού (10λεπτά πριν) όπως και ο χρόνος επεξηγήσεις του δωματίου σε ενδεχόμενο που δεν καταφέρει η ομάδα να αποδράσει. Συνολικά θα πρέπει να υπολογίζεται ότι μία επίσκεψη στο Human Trap escape rooms διαρκεί 80’.

Ποιοι και πόσοι μπορούν να παίξουν σε ένα δωμάτιο απόδρασης – escape room?
Στα δωμάτια απόδρασης μπορούν να παίξουν ομάδες των 2 – 6 ατόμων ανάλογα με το δωμάτιο που έχει επιλεχθεί. Αυτές μπορεί να είναι οικογένειες, ομάδες φίλων ή συναδέλφων ακόμα και ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα όπου θα ήταν μία συναρπαστική εμπειρία για αυτούς. Ηλικίες άνω των 12 ετών μπορούν να περάσουν μαζί 60’ – 70’ διαδραστικής διασκέδασης. Συνιστούμε για παιδιά κάτω των 15 ετών να συνοδεύονται στο χώρο των escape rooms τουλάχιστον από έναν ενήλικα.

Μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι?
Αν κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσει τη ροή του.!!!!! Όλα τα δωμάτια απόδρασής μας είναι εξοπλισμένα με κουμπί πανικού που αν πατηθεί, η πόρτα ανοίγει αυτόματα και εμείς θα σας βοηθήσουμε αμέσως!!!!!!. Επίσης τα δωμάτια απόδρασης διαθέτουν ενδείξεις με φωτεινές πινακίδες όπου δείχνει την έξοδο σε περίπτωση ανάγκης όπως π.χ. μια διακοπή ρεύματος.

Πότε είναι ανοιχτά τα δωμάτια απόδρασης?
Τα Human Trap escape rooms ειναι στην διάθεσή σας καθημερινά απο !!!!! ΜΕΧΡΙ !!!!!!

Χρειάζονται ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες για να παίξει κανείς στα δωμάτια απόδρασης?
Για να παίξει κανείς στα δωμάτια απόδρασης δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ούτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η συμμετοχή προσφέρεται για κάθε ηλικία, γνωστικό επίπεδο, φυσική κατάσταση, αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεση για ένα δημιουργικό  και παράλληλα διαδραστικό παιχνίδι. Η λογική, η παρατηρητικότητα, η συνδυαστική σκέψη αλλά πόσο μάλλον η φαντασία είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η ομάδα για να φτάσει το στόχο της. Απαιτείται συνεργασία μεταξύ της ομάδας και πολύ καλή επικοινωνία.

Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω κάνει κράτηση για ένα από τα δωμάτια απόδρασης και δε μπορώ να έρθω? 
Σε ενδεχόμενο που κανείς από την ομάδα δεν καταφέρει να παρευρεθεί, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε τηλεφωνικά για αυτήν την ακύρωση ώστε να μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να παίξει στο διάστημα αυτό. Εμείς σας καλούμε μία ημέρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού για την επιβεβαίωση της κράτησης του δωματίου απόδρασης που έχετε επιλέξει.

Υπάρχουν κανόνες για τα δωμάτια απόδρασης?
Όπως όλα τα παιχνίδια έχει και αυτό τους δικούς του «κανόνες»!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μέσα στα δωμάτια απόδρασης και να συμβεί αυτό υπάρχει σε κάθε χώρο ένα κουμπί πανικού. Μόλις πατήσετε το κουμπί αυτό οι πόρτες ανοίγουν και βρίσκεστε εκτός δωματίου.

Για την ασφαλή έκβαση του παιχνιδιού η παρακολούθηση των δωματίων απόδρασης είναι συνεχής.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι απόδρασης θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και συνδυάστε όλα τα στοιχεία που ανακαλύπτετε.

Θα πρέπει να εξερευνήσετε καλά τον χώρο. Ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία…
Πάντα υπάρχουν πράγματα να ανακαλύψει κανείς!

Έχετε συγκεκριμένο χρόνο για την επίλυση των γρίφων. Εκμεταλλευτείτε τον στο έπακρο.